Andrea Nordhus, Kaia Asmervik og Milla Frøystad Sjo var spente og klare for ein innhaldsrik skuledag til sjøs.
Øyatun-elevane fekk storfangst - sjå biletserie frå skuledagen til sjøs
Øyatun ungdomsskule har denne veka ei tverrfagleg veke med temaet berekraft. Tysdag stod det garntrekking, filetering og matlaging på timeplanen til elevane i 9.klasse. Ungdomane fordelte seg i seks forskjellege båtar, og i kvar ein båt kunne ein sjå ivrige arbeidsnevar dra i land fisk etter fisk. Sjå biletserie her.
Publisert: 16.09.2022 09:45
Sist oppdatert:
24.09.2022 08:52
Blå himmel, stille fjord, ivrige ungdommar, fisk i garnet. Kva meir kan ei kontorrotte be om?
Foto: Marthe Eide
Hiv og hoi! William Hovden Tarberg kikkar etter makrellen.
Foto: Marthe Eide
Sløying av fisk var litt ekkelt, men mest gøy, meinte Lucas Herskedal Fjelland.
Foto: Marthe Eide
Elevane i 9. klasse fordelte seg i seks forskjellege båtar, og sette kurs utover fjorden. Dagens mål var å henta opp så mange fiskar at kvar elev fekk i seg eit deileg fiskemåltid - noko dei klarte med glans.
Foto: Marthe Eide
Erik Hatteberg var stornøgd då han fekk denne flotte torsken på kroken.
Foto: Marthe Eide
Det var ikkje like morosamt å greiia garnet som å trekkja det. Men som fiskar må det òg gjerast!
Foto: Marthe Eide
Då Tobias Medhus var uheldig å mista kniven sin på sjøen, trossa han kulda og hoppa etter den.
Foto: Marthe Eide
Det måtte utstyr til for å finna sløyekniven til Tobias Medhus.
Foto: Marthe Eide
Etter ei lita stund vart kniven funnen, og eigaren var både kald og glad.
Foto: Marthe Eide
Mari Matre (t.v.) og Mia Farestad Øvrevik synest det er kjekt å ha tverrfagleg veke med berekraft som tema.
Foto: Marthe Eide
Lærar Mette Hvidevold lærte elevane korleis ein fileterer fisk. I byrjinga syntes elevane det var vanskeleg og litt ekkelt å ta i fisken, men etter kvart gjekk det som ein leik.
Foto: Marthe Eide
Elevane imponerte med flotte fileter.
Foto: Marthe Eide
Elevane kom berande på kassar fulle av makrell.
Foto: Marthe Eide
Far til lærar Mette Hvidevold, Sigmund Eide var blant dei frivillige denne dagen. - Eg brukar å vera med på dette kvart år, og det er like kjekt kvar einaste gong, smilte han.
Foto: Marthe Eide
Sigmund Eide hadde full kontroll på krabbekokinga.
Foto: Marthe Eide